Blog

Sniktitt på kjøkkenet .

Julen nærmer seg med stormskritt !

Pussig nok er det like overraskende hvert år…vil folk ha lammerull, okserull og sylte NÅ ??

Så da er vi i gang da !

Her ser du Karen i sving med sylta.

Vi begynner med spekk i bunnen av forma.

IMG_4232

Så legger vi  deilig krydret svinekjøtt og spekk annenhver gang.

IMG_4231

IMG_4233

Litt gelantinpulver…og vips er sylta klar.

Da skal vi bare  trekke og  presse den  , så kan du nyte deilig håndlagt sylte fra Bergstrøm.

 

Top

MUK-pølser eller ordentlige pølser ?

I dag rensa jeg  4 kyllinger som vi skulle bruke i kyllingsalaten vår.

Da jeg var ferdig, ble jeg stående å se på det som var igjen av disse fire kyllingene.

IMG_2602

 

Det fikk meg til å tenke på MUK-kjøtt..der bruker de nemlig dette .

Vet du hva det er ?   På Wikipedia står dette :

Mekanisk utbeinet kjøtt eller maskinelt utbeinet kjøtt, forkortet MUK, også omtalt som maskinelt bearbeidet kjøttmaskinbehandlet slakteriavfalljuksekjøtt og annet, er kjøtt som maskiner ved bruk av høytrykk klarer å ta ut som råvare der en ikke kommer til med kniv på en effektiv måte ved utbeining av slakt. MUK utvinnes fra fjørkre (kalkun og kylling) og gris. Metoden utnytter slakteriavfall og drøyer dyrt kjøtt.

MUK er alså restavfall fra kjøtt,  og i USA blir det vasket i amoniakk.

Verstingen i Norge er Prior med sine kylling/kalkunpølser. De inneholder 47% MUK-kjøtt og 11 % kyllingkjøtt.

Fra SUPERNATURE har  jeg hentet dette bildet på hvordan farsen ser ut etter bearbeiding.

pink-slime_0-540x359

 

På Bergstrøm kjøtt og delikatesse sier vi «NEI» til  MUK-kjøtt.

Pølsefarsa vår inneholder  KJØTT, og blir håndslynget,  og røket i røkeskap på bøkeflis.

Du kjenner det på smaken !

Top
Page 1 of 1